iza cura: de nieuwe zorgverzekeraar voor lagere inkomens

29 oktober 2012 | gemeente rotterdam | persbericht

Rotterdam vindt een goede gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering, ook voor lagere inkomens.

Foto: Daniel Verkijk

Wethouder Marco Florijn en Boy Sluiter (directeur Verkoop IZA Cura) hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De gemeente Rotterdam heeft daarom voor de komende vijf jaar afspraken gemaakt met IZA Cura. Wethouder Florijn (werk, inkomen, zorg) en Boy Sluiter (directeur Verkoop IZA Cura) hebben hiertoe de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 

Het Rotterdampakket
Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimum inkomen kunnen deelnemen aan het IZA Cura Rotterdampakket. Zij krijgen een zeer complete zorgverzekering, met een brede dekking voor een scherpe prijs. Naast de maandelijkse premie, krijgen zij geen extra rekeningen voor het eigen risico en wettelijke eigen bijdrage. Voor Rotterdammers met een inkomen tot en met 110% van de bijstandstandsnorm betaalt de gemeente Rotterdam daarbij een klein deel van de premie. Voorwaarde voor deelname is dat er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar.

Overstappen vanaf 6 november
Rotterdammers die in aanmerking willen komen voor de gemeentelijke bijdrage, dienen vanaf 6 november over te stappen naar het IZA Cura Rotterdampakket. Overstappen kan door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar IZA Cura. Het formulier is vanaf 6 november te downloaden op www.izacura.nl/rotterdam. Voor vragen is de klantenservice van IZA Cura telefonisch te bereiken: 0800-4010105. Ook kunnen ge´nteresseerden vanaf 6 november langskomen bij de informatiepunten van IZA Cura op de werkpleinen Herenwaard (IJsselmonde) en Heiman Dullaertplein (Delfshaven). Hier kunnen zij terecht met vragen over en hulp krijgen bij het invullen van het aanvraagformulier.

Fitcheck
Ge´nteresseerden kunnen bij de informatiepunten van IZA Cura op de werkpleinen ook een gezondheidstest via de zogenaamde fitcheckzuil. Deze zuil van IZA Cura meet onder andere de bloeddruk, het vetpercentage, het BMI (mate van overgewicht) en de hartslag. Naar aanleiding van de resultaten wordt gericht advies gegeven over hoe de gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van een gezond gewicht. EÚn van de elementen van de zorgverzekering zijn goede vergoedingen voor dieetadvies –en kosten en beweegzorg. Speciaal voor kinderen wordt dit al tijdig vergoed (>bmi 25) in plaats van pas bij ernstig overgewicht.

Samenwerking
Naast dit collectieve zorgverzekeringscontract willen de gemeente Rotterdam en IZA Cura breder gaan samenwerken. Door middel van een wijkgerichte aanpak zetten zij gezamenlijk in op het versterken van de gezondheid van de Rotterdammer. Dit partnerschap wordt verder uitgewerkt en zal in januari 2013 in een convenant worden vastgelegd.

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken