internationale wielertoppers terug in rotterdam

18 november 2011 | gemeente rotterdam | persbericht

Vanaf 2012 is Rotterdam een topsportevenement rijker.

Op 31 augustus en 1 september van het komende jaar vindt de eerste editie plaats van de tweedaagse wielerwedstrijd World Ports Classic. De rit verbindt de havensteden Rotterdam en Antwerpen en brengt internationale toppers na de Grand Départ terug naar de Maasstad. 

In 2012 mag Rotterdam zich opmaken voor een wielerkoers van formaat. De World Ports Classic (WPC) is een tweedaagse van Rotterdam naar Antwerpen, en terug. Deze koers zal alle grote sprinters naar de Maasstad brengen. Met het vlakke parcours en de wind die uit alle hoeken kan waaien belooft de koers een spektakel te worden. 

Op vrijdag 31 augustus vertrekken de renners voor de eerste van twee etappes vanuit Rotterdam. Het parcours van de Grand Départ uit 2010 geldt als basis en loopt via de provincies Zuid-Holland, Zeeland en een stukje Noord-Brabant naar Antwerpen. Hier rijden ze een aantal ronden over onder andere de kades en de Leien. Na een zinderende sprint op de Leien is de dagwinnaar bekend. 

Zaterdag 1 september vertrekt het peloton aan het MAS in Antwerpen voor etappe twee. De renners doen vervolgens Noord-Brabant en Zuid-Holland aan. Ze passeren enkele kasseienstrookjes en komen door poldergebied waar ze een aantal smalle dijken nemen. Hier zullen de wielrenners het meeste hinder ondervinden van de wind en is lintvorming niet ondenkbaar. Tenslotte finishen de renners in Rotterdam. 

De koersorganisatie heeft gekozen voor een thematische en conceptueel vernieuwende aanpak, waarbij duurzaamheid en aandacht voor stad én regio centraal staan. In het gebied van de Rijn-Schelde Delta liggen kansen  voor een lobby en samenwerking tussen publieke en private partners op het gebied van economie, mobiliteit, ecologie, cultuur, toerisme en recreatie. 

De organisatie van de wielerkoers is in handen van het Nederlandse bedrijf Creative Sponsoring en de Amaury Sport Organisation (A.S.O).

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken