gemeentesecretaris philippe raets

 

Philippe Raets is gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam.

Philippe Raets

Philippe Raets

Sinds 19 september 2012 is Philippe Raets de gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam. De gemeentesecretaris is strategisch adviseur van het college van burgemeester en wethouders.
Hij is de schakel tussen de politiek bestuurlijke omgeving en de gemeentelijke organisatie en is verantwoordelijk voor de vertaling van de politiek bestuurlijke ambities naar plannen die uitgevoerd worden door het ambtelijke apparaat. 

Samenwerking met de stad
Als algemeen directeur van de gemeente Rotterdam leidt hij de organisatie. Hij is verantwoordelijk voor een moderne en klantgerichte dienstverlening van de organisatie.  Hij ziet het als een opgave om  de krachten die al in de stad en in de ambtelijke organisatie aanwezig zijn, aan te boren om in samenwerking de stad verder te ontwikkelen.

Persoonlijk
Philippe Raets is sinds 26 april 2012 werkzaam bij de gemeente Rotterdam. Hij is begonnen als interim-gemeentesecretaris voordat hij zijn huidige functie kreeg. Daarvoor werkte hij bij de rijksoverheid, gemeenten en onderwijs-instellingen. Zo was hij onder andere directeur Bestuurs- en Managementondersteuning bij de gemeente Amsterdam, directeur FinanciŽn en Economische Zaken bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en was hij waarnemend Secretaris-generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij was als adviseur verbonden aan Het Expertisecentrum (HEC) voor de overheid.

Philippe Raets is geboren en opgegroeid in BelgiŽ en woont sinds 1982 in Nederland. Hij is getrouwd en woont in Rotterdam.  

Social media
TwitterLinkedIn en Facebook.

Zie ook:
De gemeentesecretaris  in gesprek met de stad

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken