fietspunt

 

Fietspunt is het verzamelpunt van fietsen, brommers en snorfietsen die zijn verwijderd uit de stad.

Fietspunt

Fietspunt

Fietspunt bewaart fout of hinderlijk geparkeerde (brom)fietsen, scooters en weesfietsen maximaal 6 weken. Fietswrakken worden maximaal 2 weken bewaard. Op deze website kunt u in de online database met gevonden en verloren voorwerpen zoeken naar uw fiets of scooter.

Komt u er niet uit? Dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de medewerkers van Fietspunt. Zij helpen u graag verder.
Als u vermoedt dat uw (brom)fiets of scooter gestolen is, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de politie.

Hoe krijgt u uw fiets terug?
In de landelijke online database met verloren en gevonden voorwerpen kunt u op basis van kenmerken of datum van verlies zoeken naar uw (brom)fiets of scooter. Heeft u uw (brom)fiets of scooter gevonden? Noteer dan het registratienummer. Hiermee gaat de afhandeling sneller. U kunt uw (brom)fiets of scooter zonder afspraak ophalen bij Fietspunt aan de Koperstraat 23 in Rotterdam. Vindt u uw (brom)fiets of scooter niet in de database? Neem dan even contact met de gemeente via 14010 of kom langs op het Fietspunt. Het Fietspunt is van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur geopend.

Niet vergeten bij het ophalen

  • registratienummer van uw (brom)fiets of scooter in de zoekmachine
  • een bewijs van eigendom; (brom)fiets- of scootersleutel, verzekeringsdocumenten of aankoopbewijs
  • een geldig legitimatiebewijs
  • pinpas (op het Fietspunt aan de Koperstraat kunt u alleen met pin betalen)

Kosten
Voor het verwijderen, registreren en opslaan van uw (brom)fiets of scooter brengt de gemeente kosten in rekening. Voor een verkeerd of hinderlijk geparkeerde(brom)fiets of scooter betaalt u € 20,- voor een fietswrak of weesfiets betaalt u € 50,-.

Uw (brom)fiets of scooter laten bezorgen
Bent u niet in de gelegenheid om naar Fietspunt aan de Koperstraat te komen? De gemeente kan de (brom)fiets of scooter dan voor u bezorgen bij de Piekfijnwinkel aan de Mariniersweg 255, Wolphaertsbocht 246 of Middenbaan 218 (Hoogvliet). Hier zijn extra kosten aan verbonden van € 10,-.  Deze kosten komen bovenop de administratiekosten. U dient hiervoor een afspraak te maken met Fietspunt, via 14 010 (vraag naar Fietspunt).

Hoe moet ik betalen?
Bij Fietspunt kunt u alleen pinnen.
Bij de Piekfijnwinkel Kringloop aan de Mariniersweg, Wolphaertsbocht en Middenbaan (Hoogvliet) kan contant en met pin betaald worden. 

Routebeschrijving naar Fietspunt aan de Koperstraat 23 en Piekfijn Centrum

  • Naar Fietspunt, Koperstraat 23: Vanaf Centraal Station: U neemt de trein naar Rotterdam Alexander. Vanaf het treinstation is het ongeveer zes minuten lopen naar de Koperstraat 23.
    Vanaf Alexandrium, Rotterdam Alexanderpolder: Vanaf het treinstation Rotterdam Alexander is het ongeveer zes minuten lopen naar de Koperstraat 23.
  • Naar Piekfijnwinkel Mariniersweg 255 (alleen op afspraak): Ga vanaf het Centraal Station linksaf, het Weena op. Neem bij de rotonde op het Hofplein de tweede afslag (Pompenburg). Na 800 meter is de Mariniersweg aan de rechterkant.

Bezwaar maken
Uw (brom)fiets of scooter is verwijderd op basis van een besluit van de gemeente Rotterdam. Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u bezwaar maken. Het bezwaarschrift kunt u richten aan het bestuursorgaan dat de beslissing genomen heeft: Burgemeester en Wethouders, de Burgemeester of de Gemeenteraad.

T.a.v. de Algemene Bezwaarschriftcommissie
Postbus 1011
3000 BA  Rotterdam

Voor meer informatie kunt u bellen naar de Juridische Dienst op 010-2676200,  of via het algemene nummer van gemeente Rotterdam 14010. Of u kunt een email sturen naar: juridischedienstenrso@rotterdam.nl. Lees ook meer over de wetten en regels met betrekking tot het stallen van (brom)fiets of scooter.

Aanvullende informatie

Bekijk ook de veelgestelde vragen

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken