fietspad langs brielselaan en doklaan klaar

04 januari 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Het heeft even geduurd, maar het fietspad langs de Brielselaan en Doklaan is klaar.

Je kunt nu in twee richtingen fietsen.

Je kunt nu in twee richtingen fietsen.

Het pad is verbreed en je kunt nu in twee richtingen fietsen. Veel veiliger en sneller.

Het fietspad is een belangrijke regionale fietsverbinding. Het was geschikt om in n richting te fietsen, maar werd in beide richtingen gebruikt. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Het fietspad is daarom verbreed en je kunt er nu in twee richtingen fietsen.

Grote aanpassingen
De aanpassing van het fietspad maakte onderdeel uit van een complete herinrichting van de Brielselaan en Doklaan. Om de veiligheid en doorstroming te bevorderen is ook de rijbaan voor automobilisten veranderd. Daarvr is een nieuwe waterleiding gelegd en het riool vervangen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want tijdens de voorbereidingen bleek het riool in slechtere staat dan gedacht. Eind december zijn alle resterende werkzaamheden gedaan. Fietsers kunnen voortaan lekker doorfietsen.

Aantrekkelijk
Rotterdam wil de stad graag aantrekkelijker maken voor fietsers. De gemeente hoopt dat steeds meer mensen voor de korte ritjes hun auto laten staan en de fiets nemen. Betere fietspaden, zoals aan de Brielselaan en Doklaan, maken het fietsen in onze stad ng prettiger.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken