elektrisch rijden

 

Het verkeer in Rotterdam is een van de grootste veroorzakers van de ongezonde lucht in de stad.

Parkeren en laden bij een elektrische oplaadpaal

Parkeren en laden bij een elektrische oplaadpaal

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert Rotterdam het gebruik van elektrisch vervoer. Want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Voor elektrische auto’s is door heel Rotterdam een netwerk van 2.000 oplaadpunten aangelegd, dat worden er in de toekomst nog meer. Rotterdam is een proeftuin voor allerlei innovaties en pilots. Daarmee toont Rotterdam haar ambitie voor duurzame mobiliteit.

Waar vind ik een oplaadpaal?
Voor het vinden van een oplaadpaal in de buurt, gaat u naar www.laadjeauto.nl.

Oplaadpaal aanvragen?
Ben je Rotterdammer en in het bezit van een volledig elektrisch voertuig (vierwielig) of een plug-in hybride voertuig (vierwielig)? Heb je niet de mogelijkheid om het voertuig op eigen terrein op te laden? Dan bestaat de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen. Via laadjeauto.nl kan je de voorwaarden checken, kijken of er in de omgeving al een openbare paal staat en gemakkelijk de aanvraag doen.

Laadjeauto.nl is een samenwerkingsverband voor het aanvragen van uitbreiding van openbare oplaadpalen in zeventien gemeenten. De gemeente is opdrachtgever en werkt bij het plaatsen van laadpalen samen met andere partijen. Momenteel levert, onderhoudt en exploiteert ENGIE de oplaadpalen op straat.

Storing oplaadpaal
Wilt u een melding maken over een storing in een oplaadpaal? Bel dan het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storingsdienst is 24/7 beschikbaar. Mocht u onverhoopt niet goed geholpen worden, mail dan uw klacht naar elektrischrijden@gezonderelucht.nl.

Meer informatie op www.gezonderelucht.nl
Voor algemene informatie, zoals hoe elektrisch rijden werkt, informatie over laadpalen, stroomkosten tijdens opladen en andere uitgebreidere informatie, zie: www.gezonderelucht.nl en scroll door naar het dossier ‘Schoon rijden’.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken