een stage bij bureau frontlijn?

Samen leren, samen doen!

 

Leverende organisatie  | Aangeleverd op 18-02-2013

Het werken met studenten is een belangrijke succesfactor binnen de werkwijze van Bureau Frontlijn

Studenten zijn jong, kritisch, hebben een open blik en geen vooroordelen.  Dus bij uitstek geschikt om ‘breed’ te kijken. Doordat studenten het ook nog moeten leren, wordt hun inzet door de gezinnen als laagdrempelig en als positief ervaren. Samen met het gezin gaat de student op ‘ontdekkingsreis’ en vindt er een dubbel leerproces plaats. Het stelt ouders vaak gerust dat zij niet de enige zijn die niet precies weten hoe alles in elkaar zit. Als een student even geen antwoord op een vraag kan geven, gaan ze samen met het gezin op zoek naar het antwoord. Vooral het ‘samen dˇen’ bevordert het leerproces bij de moeder.
Een ander groot voordeel van de inzet van studenten is dat er grote tijdsinvestering gedaan kan worden in de gezinnen. De studenten besteden driekwart van hun tijd aan begeleidingen en coaching in de thuissituatie.

Vanuit de hogescholen is er structureel een actieve inbreng van kennis via de betrokken docenten. Dit is een belangrijke prikkel om de kwaliteit van de werkzaamheden te borgen. Het werken met studenten levert verfrissende energie op en voorkomt dat verandering uitblijft.

Goede stagebegeleiding neemt een belangrijke plaats in binnen de werkwijze van Bureau Frontlijn. Je word intensief begeleidt door een professional. Er zijn dagelijkse contactmomenten (briefings en debriefings) maar ook casusoverleggen en reflectiegesprekken. Als je start met een stage bij Bureau Frontlijn krijg je eerst een training van ons aangeboden. 

Wie zoeken we?
Je voelt je betrokken bij de (individuele) hulpverlening aan mensen in verschillende lagen en van verschillende culturen in de bevolking. Je hebt een grote interesse in het publieke domein en bent geboeid door maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Je bent kritisch en wilt graag meedenken over het verbeteren van de dienstverlening voor de Rotterdamse burger door zelf aan de slag te gaan.

Bureau Frontlijn is altijd op zoek naar stagiaires. Omdat we verschillende projecten hebben, is de vraag naar stagiaires ook verschillend. Je ziet hieronder voor welke opleidingen je een stageplaats kunt vinden bij de afzonderlijke projecten. Ook lees je wie de contactpersoon is per project. Mocht jouw opleiding niet in dit lijstje voorkomen maar ben je wel ge´nteresseerd in ÚÚn van de projecten dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de contactpersonen voor specifieke vragen.

We adviseren je om de website van het project waarin je ge´nteresseerd bent te bestuderen alvorens je je sollicitatiebrief en C.V. opstuurt. Daarnaast is het belangrijk ook gebruik te maken van de vacaturetekst indien die op de website van het project te vinden is.

Actueel overzicht
Kijk voor het actuele stage-aanbod op:  www.bureaufrontlijn.nl/studenten/stage-vacatures/

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken