stelberg, de, locatie jacques dutilhweg

Protestants-Christelijke basisschool in Prinsenland, deelgemeente Prins Alexander. De school  heeft een dislocatie Jacques Dutilhweg 401-403, telefoon (010) 202 21 94.

Achtergrondinformatie

Kinderen die zich veilig voelen en die duidelijkheid krijgen, zijn beter in staat om te leren, vindt De Stelberg. Dat gebeurt via de GPS-methode: Gestructureerd, Prikkelend en Sociaal. Een gevoel van veiligheid geeft de school graag mee via waarden en normen vanuit een christelijke levensovertuiging.

De school noemt zichzelf een ontmoetingsschool en wil kinderen laten kennismaken met het christelijk geloof. Op latere leeftijd kunnen zij dan een keuze maken of het geloof iets kan betekenen in hun leven.

De Stelberg biedt kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Dat betekent dat zowel kinderen die moeite hebben met leren, als leerlingen die juist méér aan kunnen, meedoen aan het dagelijkse onderwijs. De Stelberg kent bijvoorbeeld ‘plusgroepen’ en ‘filosofeergroepen’, waar kinderen verdiepingsstof krijgen als extra uitdaging.

Voor kinderen die meer moeite hebben met leren is er juist extra herhaling van de lesstof. Deze kinderen krijgen intensieve begeleiding waar mogelijk. De Stelberg heeft, kortom, veel oog voor verschillen en relateert de prestaties van een kind aan de eigenheid van elk kind. De school is sterk in zorg en kan die op maat bieden voor elk kind. De school noemt zichzelf een lerende organisatie die zichzelf graag permanent wil ontwikkelen en verbeteren. De Stelberg heeft een vakleerkracht gymnastiek voor de groepen 1 tot en met 8.

Er zijn allerlei Brede Schoolachtige activiteiten, zowel na schooltijd als in lestijd. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere Stichting Buurtschoolwerk. Ouders denken mee over het beleid van de school in de medezeggenschapsraad. De school werkt samen met allerlei ouderwerkgroepen: ouders die veel ondersteuning geven aan de leerkrachten en helpen bij allerlei activiteiten. Ouders kunnen regelmatig in de klas komen kijken bij hun kind. De Stelberg heeft rond de achthonderd leerlingen, verspreid over de twee gebouwen.

openingstijden
Schooltijden

contact
Stelberg, de, locatie Jacques Dutilhweg
Jacques Dutilhweg 401-403
3065HJ Rotterdam
Tel.: (010) 202 21 94
Fax: (010) 202 21 94
Email: info@destelberg.nl

Deze pagina is succesvol verzonden

Rotterdam
externe links
website De Stelberg

plattegrond

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken