digitaal stadspanel

 

De gemeente Rotterdam heeft een eigen stadspanel, het Digitaal Stadspanel Rotterdam.

Typende vrouw

5.000 Rotterdammers geven regelmatig hun mening via internet

Dit panel bestaat uit zo'n 5.000 Rotterdammers. De leden van het panel worden met enige regelmaat gevraagd om via internet een vragenlijst in te vullen. De informatie die de panelleden geven, helpt de gemeente Rotterdam om beslissingen te nemen over zaken die de inwoners van Rotterdam aangaan.
Het Digitaal Stadspanel Rotterdam wordt ook gebruikt om respondenten te werven voor (aanvullend) kwalitatief onderzoek, in de vorm van interviews of groepsgesprekken.

Informatie voor panelleden
Bent u panellid en heeft u vragen over uw privacy of over hoe vaak per jaar u een vragenlijst kunt verwachten? Het document Vraag en antwoord Digitaal Stadspanel Rotterdam geeft antwoord op deze en andere vragen over het Digitaal Stadspanel Rotterdam. Heeft u een vraag waarop u het antwoord niet terug kunt vinden? Neem dan contact met ons op via digitaalstadspanel@rotterdam.nl. 

Informatie voor opdrachtgevers
Wilt u onderzoek laten doen via het Digitaal Stadspanel Rotterdam? Het dienstencentrum Onderzoek en Business Intelligence (OBI) kent een keur aan onderzoeksmethoden om in de informatiebehoefte van haar opdrachtgevers te voorzien. Met de informatie die OBI levert, kunnen opdrachtgevers onderbouwd beleid ontwikkelen, volgen of evalueren. Het Digitaal Stadspanel Rotterdam is één van de onderzoeksmethoden van OBI. In de Productfolder Digitaal Stadspanel Rotterdam kunt u meer informatie vinden over het panel. 

Resultaten
De onderzoeken die met behulp van het Digitaal Stadspanel Rotterdam zijn uitgevoerd kunt u hieronder terugvinden.

April 2016
Bewonersonderzoek over de bereikbaarheid van Rotterdam en de informatievoorziening over wegwerkzaamheden en omleidingen.
In dit onderzoek wordt ingegaan op het sentiment rond de bereikbaarheid van Rotterdam en daarnaast wordt gekeken naar de bekendheid en waardering van de verschillende informatiekanalen: het tv-programma Rotterdam Onderweg (RTV Rijnmond), de website (www.rotterdam.nl/onderweg) en de rubriek van Rotterdam Onderweg in de Stadskrant. Resultaten zijn verkregen door middel van een digitale enquête onder bewoners, een aanvullend groepsgesprek met bewoners en een interview met RTV Rijnmond. Rotterdammers over bereikbaarheid

Eerdere resultaten van het Digitaal Stadspanel Rotterdam.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken