wat is onze cultuur?

Rotterdam is mensenwerk. Wil jij eraan meewerken?

 

In onze missie staat: wij zijn trots op Rotterdam. Een dynamische en vooruitstrevende wereldstad.

Schouwburgplein

Het vertrouwen van de burgers moet je verdienen

Wij werken graag en hard aan een betere toekomst voor alle Rotterdammers en aan een stad waar het goed wonen, werken, recreŽren, ondernemen en samenleven is. De gemeente Rotterdam werkt aan een stad die durft!  En dat doen we vanuit de missie en visie van gemeente Rotterdam. Met kernwaarden en organisatieprincipes.

Kernwaarden
Onze Rotterdamse ambtenaren werken voor en met Rotterdammers, op een professionele manier. We werken samen, maar nemen ook onze verantwoordelijkheid en communiceren open met elkaar. En we hebben uiteraard vertrouwen in elkaar, de top en ons bestuur. We richten onze blik van buiten naar binnen. We weten dus goed wat er in de stad Rotterdam gebeurt en weten dit te vertalen naar nieuw gemeentelijk beleid. Voor ons staat het resultaat voorop.

Werken voor de gemeente Rotterdam betekent dus: Samenwerking, Verantwoordelijkheid, VertrouwenResultaatgerichtheid.

Organisatieprincipes
Het handelen van de gemeente, van elke Rotterdamse ambtenaar, is bovendien gericht op deze principes: Dienstverlening, Accountmanagement, Gebiedsgericht werken en Naleving. 
Waarom noemen we dit onze principes? Een principe is meer dan een afspraak of een belofte; een principe is iets wat we allemaal belangrijk vinden.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken