Test crisiswebsite maandag 5 oktober 2015

 1. Stel een noodpakket samen!

  5 oktober 2015 12:04 | nieuwsbericht

  Of je nu alleen woont of een gezin hebt, het is altijd slim om voorbereid te zijn op een noodsituatie. Bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen.

  Veel spullen heb je waarschijnlijk al in huis. Verzamel ze op een handige plaats die in noodsituaties snel en makkelijk bereikbaar is. Als het even kan in een waterdichte verpakking en met de rampeninstructies. Meer informatie: http://www.crisis.nl/wees-voorbereid/noodpakketten.aspx

 2. Ken je Rijnmondveilig al?

  5 oktober 2015 12:02 | nieuwsbericht

  Rijnmondveilig.nl is hét waarschuwingssysteem bij crises en incidenten in jouw regio!

  Op www.rijnmondveilig.nl vind je actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in uw woonwijk, een stroomstoring, asbestverontreiniging of een groot verkeersongeval. Naast incidenten kun je hier informatie vinden over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond.

  Zo kun je de politie helpen bij het opsporen van verdachten, zijn er preventietips te vinden en bijvoorbeeld ook informatie van andere alarmerings- en informatiediensten van de nationale overheid zoals Burgernet, AMBER Alert en NL Alert.

  Meer informatie: http://www.rijnmondveilig.nl/OverRijnmondVeilig.aspx

 3. Hoe kan ik me voorbereiden op een ramp?

  5 oktober 2015 11:45 | nieuwsbericht

  Op de website www.crisis.nl vindt u uitgebreide informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op verschillende soorten rampen. Deze site wordt bij rampen een site met actuele informatie.

  Als er geen ramp is, wordt u automatisch doorgeleid naar de website Nederlandveilig.nl/noodsituaties. Via deze website kunt u ook zien welke rampen er kunnen plaatsvinden in uw omgeving door uw postcode in te voeren.

  Meer informatie:
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veiligheid-en-terrorismebestrijding/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-me-voorbereiden-op-een-ramp.html

Gemeente Rotterdam Logo

Om 12:00 uur, tijdens de sirenes, testen we onze crisiswebsite. http://www.rotterdam.nl is om 12:15 u weer bereikbaar. Excuses voor het ongemak.