ontwerp collectiegebouw museum boijmans van beuningen

 

Leverende organisatie  | Aangeleverd op 11-09-2014

Architectenbureau MVRDV aan de slag met ontwerp Collectiegebouw.

Impressie Depot Collectiegebouw Museum Boijmans

Ontwerp MVRDV Collectiegebouw

Begin februari werd bekend dat het Rotterdamse architectenbureau MVRDV aan de slag kan met het ontwerp voor het nieuwe Collectiegebouw voor Museum Boijmans Van Beuningen op het grindterrein aan de noordzijde van het Museumpark. Opdrachtgevers zijn Museum Boijmans Van Beuningen, Stichting De Verre Bergen en de gemeente Rotterdam.

Het ontwerp en gebouw

Het schetsontwerp heeft een compact rond volume en is bekleed met een glazen gevel die de omgeving reflecteert. Het Collectiegebouw heeft een oppervlakte van 14.000 m2 waarvan 20 tot 40 procent publiek toegankelijk of zichtbaar is. Vanuit de ontvangst op de begane grond loopt een zigzag route dwars door het gebouw omhoog naar een expositieruimte, restaurant en groene oase op het dak. De route loopt langs kunstdepots, restauratieateliers, tentoonstellingsruimtes, logistieke ruimtes en plekken waar ook particuliere kunstverzamelaars hun collecties kunnen bewaren en beheren. Het Collectiegebouw wordt een expertisecentrum van hoog niveau voor restauratie, onderhoud en beheer. Het gebouw kan het museumcluster versterken en extra bezoekers trekken die ook zorgen voor een  economische impuls aan de stad.

In de komende maanden werkt de architect aan het voorlopige ontwerp. Hij gaat hiervoor in gesprek met festivalorganisatoren, de omringende instellingen en bewoners die hun op- en aanmerkingen kunnen geven. Dit najaar presenteert de architect met verwerking van de input van al deze partijen het definitief ontwerp. Als de drie opdrachtgevers het met elkaar eens zijn, beslist de gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2015 over de komst van het gebouw. Het gebouw wordt naar verwachting in 2017 opgeleverd.

Film toekomstig Collectiegebouw

Copyright 3D capacity

Meer informatie

Informatieavond

Woensdag 17 september om 20.00 uur is een informatieavond gepland voor het collectiegebouw in het Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20 (entree via de hoofdingang).  U kunt de uitnodiging voor de informatieavond hier bekijken.

sfeerbeelden ontwerp collectiegebouw

  • DEPOT - TERRAS
  • DEPOT - INTERIEUR
  • DEPOT - AVOND
  • Vogelvlucht
  • Locatie Arminius
  • Locatie Chabot
  • Bron: 3D capacity
  • Evenemententerrein collectiegebouw

Aanvullende informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail naar collectiegebouw@rotterdam.nl of ga naar/kijk op http://www.boijmans.nl/collectiegebouw

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken