collectiegebouw museum boijmans van beuningen

 

Laatste nieuws en informatie over het Collectiegebouw voor Museum Boijmans Van Beuningen.

Impressie Depot Collectiegebouw Museum Boijmans

Ontwerp MVRDV Collectiegebouw

Nieuws

  • De Rotterdamse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen’ vastgesteld. Hiermee gaat de raad akkoord met de bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark. Initiatiefnemers Museum Boijmans Van Beuningen, het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam en Stichting De Verre Bergen zijn verheugd over dit besluit. Rotterdam krijgt de primeur van een publiek toegankelijk depotgebouw. Het ontwerp van het gebouw is van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Het Collectiegebouw opent naar verwachting eind 2018.
  • Op donderdag 5 november besluit de Rotterdamse gemeenteraad over het (herziene) voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen’.
  • Op 30 september vond in een gezamenlijke vergadering van de gemeenteraadscommissies Bouwen, Wonen en Buitenruimte (BWB) en Zorg, Onderwijs en Cultuur (ZOCS) een politiek debat over het Collectiegebouw plaats. U kunt deze vergadering hier terugkijken en –luisteren. Het definitieve besluit van de gemeenteraad over de realisatie van het Collectiegebouw wordt dit najaar verwacht. Voor het overzicht van de raadsbehandeling van het Collectiegebouw kijk op www.rotterdam.nl/updateplanningraadsbehandelingcollectiegebouw.


College kiest voor Collectiegebouw

Op 16 april stemde het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam in met het definitief ontwerp voor het Collectiegebouw, de wijziging van het bestemmingsplan en het benodigde krediet. Om daadwerkelijk te kunnen gaan bouwen moet de Rotterdamse gemeenteraad nog instemmen met de gevraagde wijziging van het bestemmingsplan en instemmen met het verstrekken van het krediet. Lees hier het volledige persbericht.

Sfeerbeelden ontwerp Collectiegebouw

Collectiegebouw

 

 

 

 

 

 

Collectiegebouw2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail naar collectiegebouw@rotterdam.nl of ga naar http://www.boijmans.nl/collectiegebouw

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken