collectiegebouw museum boijmans van beuningen

 

Leverende organisatie  | Aangeleverd op 22-05-2015

Op deze pagina vindt u informatie over het Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen.

Impressie Depot Collectiegebouw Museum Boijmans

Ontwerp MVRDV Collectiegebouw

De depots van Museum Boijmans van Beuningen zijn al jaren te klein en in slechte staat. Gezocht is naar een goede locatie voor een depot. Een depot dat ook voor publiek toegankelijk moet zijn. MVRDV heeft het winnende schetsontwerp gemaakt van het Collectiegebouw. Als het gebouw naar verwachting in 2018 opent, krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen van restauratie-ateliers tot de verschillende verzamelingen.


College kiest voor Collectiegebouw

De bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark is een stap dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam stemmen in met het definitief ontwerp voor het collectiegebouw, de wijziging van het bestemmingsplan en het benodigde krediet. Om daadwerkelijk te kunnen gaan bouwen, moet de Rotterdamse gemeenteraad nog instemmen met de gevraagde wijziging van het bestemmingsplan en instemmen met het verstrekken van het krediet. In het Collectiegebouw is hele kunstcollectie van de gemeente toegankelijk voor publiek. Museum Boijmans Van Beuningen beheert deze collectie in het Collectiegebouw op een eigentijdse manier. Ook biedt het ruimte aan private verzamelaars om hun kunstcollectie te exposeren, te restaureren en te bewaren. Met dit nieuwe concept wordt een jarenlang bestaand probleem van een te kleine en sterk verouderde depotruimte omgedraaid tot een innovatie op het gebied van collectiebeheer. Lees hier het persbericht.

 


Publicaties 


Sfeerbeelden ontwerp Collectiegebouw

Collectiegebouw

 

 

 

 

 

 

Collectiegebouw2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aanvullende informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail naar collectiegebouw@rotterdam.nl of ga naar http://www.boijmans.nl/collectiegebouw

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken