collectiegebouw museum boijmans van beuningen

 

Een uniek publiek toegankelijk depot voor Rotterdam

Impressie Depot Collectiegebouw Museum Boijmans

Ontwerp MVRDV Collectiegebouw

Nieuwsberichten
juni 2016

Op 5 november 2015 heeft de Rotterdamse gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen’ vastgesteld. Hiermee gaat de gemeenteraad akkoord met de bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark. Initiatiefnemers Museum Boijmans Van Beuningen, het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam en Stichting De Verre Bergen zijn verheugd over dit besluit. Rotterdam krijgt de primeur van een publiek toegankelijk depotgebouw. Het ontwerp van het gebouw is van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV.

Planning en bouw
De komende maanden houdt de projectorganisatie (Museum Boijmans Van Beuningen, gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen) zich bezig met het selecteren van een aannemer. De bouw start naar verwachting in het najaar van 2016. Na de bouwperiode volgt het verhuizen van de ongeveer 75.000 kunstwerken die nu nog in depots liggen opgeslagen. Naar verwachting opent het Collectiegebouw eind 2018 de deuren voor bezoekers. Gedurende dit hele traject blijft de projectorganisatie omwonenden en belanghebbenden op een zorgvuldige manier informeren en ruimte bieden voor vragen uit de omgeving.


Sfeerbeelden ontwerp Collectiegebouw

Collectiegebouw

 

 

 

 

 

 

Collectiegebouw2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail naar collectiegebouw@rotterdam.nl of ga naar http://www.boijmans.nl/collectiegebouw

Vergroening Museumpark

 

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken