collectiegebouw museum boijmans van beuningen

 

Een uniek publiek toegankelijk depot voor Rotterdam

Impressie Depot Collectiegebouw Museum Boijmans

Ontwerp MVRDV Collectiegebouw

Begin maart start BAM Bouw en Techniek met de bouw van het Collectiegebouw in het Voorportaal van het Museumpark. De bouwer doet dit in opdracht van de gemeente Rotterdam namens de Stichting Collectiegebouw. Begin februari zijn al de eerste voorbereidende werkzaamheden te zien op het huidige grindterrein waar het Collectiegebouw komt te staan. Op 15 december 2016 stemde de Rotterdamse gemeenteraad definitief in met de bouw van het Collectiegebouw. Het openbare depot voor Museum Boijmans Van Beuningen, een bijzonder ontwerp van architectenbureau MVRDV, opent naar verwachting in 2019.

Openbaar kunstdepot
Het Collectiegebouw is een kunstdepot dat toegankelijk wordt voor publiek en tegelijk een plek biedt aan collecties van particuliere verzamelaars. Alleen al door deze combinatie is het gebouw uniek in de wereld en een enorme stap voorwaarts voor museum en de stad Rotterdam. Het depot zorgt allereerst voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte. Daarnaast is het een manier om kunst terug te geven aan de Rotterdammers. Het museum kan vanwege de beperkte ruimte nu slechts 8 procent van de collectie tonen. Straks wordt dat vele malen meer. Door de transparantie van het gebouw en de opstelling van de werken kunnen bezoekers meekijken met restauraties en herkomstonderzoek. Gezien de uitstraling van het gebouw, de horeca en het dakterras op 35 meter hoogte en het omliggende groen, heeft dit eerste openbare kunstdepot de potentie om een nationale en internationale publiekstrekker te worden.

Voor meer informatie lees het persbericht.

Nieuwsbrief Collectiegebouw september 2016

Nieuwsbericht juni 2016

Uitspraak Raad van State bezwaarprocedure Bestemmingsplan
Uitspraak 
Persbericht


Sfeerbeelden ontwerp Collectiegebouw

Collectiegebouw

 

 

 

 

 

 

Collectiegebouw2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie, mail naar collectiegebouw@rotterdam.nl of ga naar http://www.boijmans.nl/collectiegebouw

Vergroening Museumpark

 

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken