blending010, retail meets horeca

 

Kookboek kopen in een restaurant, mee doen aan een proeverij in een slijterij, een wijntje in een schoenenwinkel.

De pilot #Blending010 maakt mengvormen winkel/horeca mogelijk.

De pilot #Blending010 maakt mengvormen winkel/horeca mogelijk.

Zo gek klinkt dat niet? Toch is dit allemaal niet toegestaan binnen de huidige Drank- en Horecawet. Binnen de pilot #Blending010 wordt dit voor 25 deelnemers tijdelijk wel toegestaan. De pilot is in april 2016 gestart en loopt tot 1 juli 2017.

Gewenste totaalbeleving
De gemeente Rotterdam wil zo min mogelijk belemmeringen voor ondernemers om te kunnen ondernemen. Zij moeten in staat zijn hun klanten de gewenste totaalbeleving te bieden om zich te onderscheiden en klanten aan zicht te binden.

Ruimte voor innovatie
Daarom doet Rotterdam mee aan de landelijke VNG pilot Mengvormen Winkel/Horeca. In Rotterdam heet de pilot Blending010. Zo stimuleren we vrij ondernemerschap en innovatieve winkel- en/of horecaconcepten waarin naast de eigen hoofdfunctie nu ook tijdelijk een ondersteunende nevenfunctie mogelijk is gemaakt. De hier ontstane concepten zijn niet alleen vernieuwend, maar vaak ‘eigenlijk best logisch‘. Op deze manier willen we ondernemen én consumeren in Rotterdam leuk, innovatief en vernieuwend houden.

Op 1 juli 2017 eindigt de landelijke VNG pilot, dat betekent dat er een eindevaluatie zal worden gemaakt. Bureau Berenschot heeft inmiddels een tussenrapportage opgeleverd.

 

Video’s
We laten graag zien hoe Blending010 eruit ziet in Rotterdam. Iedere maand plaatsen we een video in de afspeellijst #Bleding010 op het YouTube kanaal van de Gemeente Rotterdam. De laatste video kunt u hier ook zien:

Evaluatie Drank- en Horecawet
Het doel van de pilot is om ruimte te bieden aan innovatieve mengconcepten en het monitoren van de gevolgen daarvan. Daarnaast willen we samen met ondernemers kennis en ervaring opdoen om de mengconcepten uitvoerbaar en handhaafbaar te maken. Het tweede doel van de pilot is om met de resultaten bij te dragen aan de evaluatie van de Drank- en Horecawet die begin 2017 gepland staat.

25 deelnemers per gemeente
Gemeente Rotterdam ontving van 48 ondernemers een aanvraag voor deelname. Een selectieadvies groep beoordeelde en rankte de aanvragen. Er waren slechts 25 plekken te vergeven die ook nog verdeeld moesten worden over de branches winkel, horeca en slijterij. De 25 hoogst gerankte ondernemers zijn in april 2016 begonnen met de pilot. Klik hier voor de lijst met de 25 deelnemers aan Blending010

Vragen, reacties?
Heeft u vragen over de pilot #Blending010? Neem dan vooral contact met ons op via blending010@rotterdam.nl. Zie ook de veelgestelde vragen en het klachtenformulier onderaan deze pagina.

Rotterdam.MakeItHappen

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken