biografie

 

Leverende organisatie  | Aangeleverd op 07-09-2011

 

Biografie

 

Naam: Antoinette (A.J.M.) Laan
Geboortedatum: 06-04-1965
Burgerlijke staat: Gehuwd, drie kinderen
Woonplaats: Rotterdam

Antoinette Laan (Enschede, 6 april 1965) is wethouder van Rotterdam. Sinds 2010 heeft zij de portefeuilles sport & recreatie en kunst & cultuur onder haar hoede. Deze onderwerpen zijn haar niet onbekend. Zes jaar lang was zij als dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen Crooswijk (1998 – 2004) hier ook verantwoordelijk voor.

 

Als haar echtgenoot in 2004 wordt uitgezonden naar de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika gaan Antoinette en hun kinderen mee. Hier werkt zij onder andere een jaar als assistent defensie attaché op de Nederlandse ambassade in Pretoria en studeert zij voor een Master International Relations op WITS University in Johannesburg.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 bestaat het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam uit vertegenwoordigers van de PvdA, D66, VVD en CDA. Antoinette, sinds 2007 voorzitter van het onderafdelingsbestuur VVD Kralingen-Crooswijk, wordt gevraagd als een van de twee VVD-wethouders.

 

In haar vrije tijd sport Antoinette graag. Roeien, golfen en skaten, activiteiten die je buiten beoefent. Daarnaast houdt zij van lezen en bezoekt zij graag musea met haar kinderen. Zij houdt ook van debatteren en is hier goed in. In 1997 wint Antoinette het Nederlands Kampioenschap Debatteren in Rotterdam. Tijdens deze en de volgende editie wordt zij ook uitgeroepen tot beste spreker.

 

Rotterdam zit in het hart van Antoinette. “Voor mij is Rotterdam de mooiste stad van Nederland. Het is de stad waar ik woon, werk en waar twee van mijn drie kinderen geboren zijn. Hier aan de Erasmus Universiteit heb ik mijn studietijd doorgebracht als student bestuurskunde. De skyline en de fantastische architectuur van Rotterdam zijn het eerste dat ik laat zien als ik iemand voor het eerst in de stad rondleid.”

Deze pagina is succesvol verzonden

Rotterdam
Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken