betaalwijzen parkeren

 

U kunt in Rotterdam niet met muntgeld betalen bij de parkeerautomaten op straat. Hoe u wel kunt betalen vindt u terug op deze pagina.

Betalen bij parkeerautomaat met pin of creditcard

Betalen bij parkeerautomaat met pin of creditcard

06-parkeren: betalen via je mobiele telefoon
06-parkeren is een snelle en makkelijke manier van betalen voor uw parkeergeld. U kunt vanuit de auto met behulp van uw mobiele telefoon uw parkeergeld betalen. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren. Gebruik maken van 06-parkeren begint door u aan te melden bij één van de vijf aanbieders van 06-parkeren: ANWB Parkeren, Park-line, Yellowbrick, Parkmobile of SMSParking. Daarna werkt het als volgt: u parkeert uw auto, u belt, sms't of gebruikt de app, geeft het nummer van het parkeergebied door en u start de parkeertijd. Voor het wegrijden stopt u de parkeertijd net zo makkelijk. U betaalt achteraf per automatische incasso of creditcard. Meer weten over 06-parkeren? Ga naar de speciale pagina over 06-parkeren

Betalen met pin of creditcard
Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met pin of creditcard. In de meeste parkeergarages is betalen met pin en creditcard ook mogelijk.

Betalen met contant geld
Betalen met contant geld is alleen mogelijk in de parkeergarages. U kunt hier zowel met muntgeld als met biljetten betalen.

Betalen met parkeerkaarten
Met parkeerkaarten kunt u alleen op straat parkeren. U hoeft dan niet meer bij de parkeerautomaat te betalen. U kunt digitaal via Mijn Loket parkeerkaarten bestellen. U gaat hiervoor naar www.rotterdam.nl/parkerenonline. U heeft als bewoner een inlogcode DigiD en als bedrijf een inlogcode eHerkenning nodig. U kunt ook het bestelformulier downloaden. Het ingevulde formulier kunt u samen met de benodigde documenten opsturen naar Postbus 70013, 3000 KR Rotterdam.

Aanvullende informatie

Deze pagina is succesvol verzonden

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken