betaalwijzen parkeren

 

U kunt niet met muntgeld betalen bij de parkeerautomaten op straat. Hoe u wel kunt betalen ziet u op deze pagina.

Betalen bij parkeerautomaat met pin of creditcard

Betalen bij parkeerautomaat met pin of creditcard

06-parkeren: betalen via je mobiele telefoon
06-parkeren is een snelle en makkelijke manier van betalen voor uw parkeergeld. U kunt vanuit de auto met behulp van uw mobiele telefoon uw parkeergeld betalen. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren. Gebruik maken van 06-parkeren begint door u aan te melden bij één van de vijf aanbieders van 06-parkeren: ANWB Parkeren, Park-line, Yellowbrick, Parkmobile of SMSParking. Daarna werkt het als volgt: u parkeert uw auto, u belt, sms't of gebruikt de app, geeft het nummer van het parkeergebied door en u start de parkeertijd. Voor het wegrijden stopt u de parkeertijd net zo makkelijk. U betaalt achteraf per automatische incasso of creditcard. Meer weten over 06-parkeren? Ga naar de speciale pagina over 06-parkeren

Betalen met pin of creditcard
Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met pin of creditcard (american express, euro/mastercard, visa). In de meeste parkeergarages is betalen met pin en creditcard ook mogelijk.

Betalen met contant geld
Betalen met contant geld is alleen mogelijk in de parkeergarages. U kunt hier zowel met muntgeld als met biljetten betalen.

Betalen met parkeerkaarten
Met parkeerkaarten kunt u alleen op straat parkeren. U hoeft dan niet meer bij de parkeerautomaat te betalen. U kunt digitaal via Mijn Loket parkeerkaarten bestellen. U gaat hiervoor naar www.rotterdam.nl/parkerenonline. U heeft als bewoner een inlogcode DigiD en als bedrijf een inlogcode eHerkenning nodig. U kunt ook het bestelformulier downloaden. Het ingevulde formulier kunt u samen met de benodigde documenten opsturen naar Postbus 70013, 3000 KR Rotterdam.

Aanvullende informatie

rotterdam.nl/parkeren

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken