10.000 mensen richting werk via social return

10 januari 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

In 2016 is de 10.000e persoon richting werk geholpen via het inkoopbeleid van gemeente Rotterdam.

Ismail Rabiou aan het werk via social return

Ismail Rabiou: 'Thuiszitten is niks voor mij'

Social return is een voorwaarde die de gemeente Rotterdam aan werkgevers stelt bij het verstrekken van grote opdrachten.
Het doel is mensen met een uitkering, scholieren en arbeidsbeperkten richting werk of aan het werk te helpen.
Ismail Rabiou, één van de 10.000, werkt via social return aan de restauratie van De Hef.

Ismail Rabiou (50) is sinds juli 2016 aan het werk bij De Hef. ‘Thuiszitten is niks voor mij,’ zegt hij. ‘Eigenlijk ben ik brandwacht, maar al een paar jaar had ik nauwelijks werk door de crisis. Alleen af en toe een uitzendklus van een paar weken.’ Hoewel zijn expertise op een ander terrein ligt – hij is brandwacht – zei Ismail meteen ja op deze baan. ‘Ik ben gezond, ik wil gewoon werken’.

Voor de restauratie van De Hef hebben bouwbedrijf Hegeman Bouw Chemie en VDS zo’n vijfendertig Rotterdammers aan het werk via social return. Procesmanager Marco Nooteboom: ‘We hebben wel vaker met social return gewerkt, maar nooit op zo’n grote schaal. Natuurlijk hebben de meeste mensen uit de bijstand geen volledig aansluitende expertise, het is aan ons om ze verder goed aan te sturen. De mensen die goed werken vragen we graag een volgende keer terug.'

Social Return
In Regio Rijnmond zijn sinds 2012 ruim 10.000 mensen  richting werk geholpen via social return. Hierdoor konden zij werkervaring opdoen, hun vakmanschap vergroten en hun cv uitbreiden. Van de 10.000 mensen die aan de slag zijn gegaan komt 62 procent uit Rotterdam. Van het totaal komt 30 procent uit de WW en 28 procent uit de bijstand. Leerlingen die een stageplek vervullen zijn goed voor 33 procent. Ook worden er door werkgevers opdrachten gegeven aan de sociale werkplekken en worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd in het kader van social return.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken