06-parkeren

Wie kan telefoneren, kan ook 06-parkeren

 

Parkeren, bellen en betalen: 06-parkeren is super makkelijk.

06-parkeren

06-parkeren

Of u nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert, iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren.

Het werkt als volgt:

  1. Parkeer uw auto 
  2. Bel, sms of gebruik de app om de parkeertijd te starten* 
  3. Geef de code van het parkeergebied door (staat op de parkeerautomaat en verwijsborden) 
  4. Beëindig voor het wegrijden de parkeertijd door weer te bellen, te sms'en of de app te gebruiken 
  5. De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht (via automatische incasso of creditcard)


Simpel, veilig en snel!
06-parkeren is voor iedereen makkelijk, kan met elk type telefoon, is niet afhankelijk van een telefoonprovider en kan met abonnement of prepaid. Of u nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert in Rotterdam.

Kosten
In Rotterdam betaal je ook bij 06-parkeren € 0,50 voor een tijdseenheid van 9, 12 of 18 minuten. Voor het gebruik van 06-parkeren betaal je naast parkeergeld tussen de € 0,15 en € 0,30 per parkeeractie of een vast bedrag per maand. De exacte kosten om gebruik te maken van 06-parkeren zijn afhankelijk van de gekozen aanbieder en betaalvorm. De extra kosten wegen vaak niet op tegen de keren dat je te veel betaalt als je de parkeertijd te lang inschat of tegen de kosten van een parkeerbon. Voor 06-parkeren in Rotterdam is geen parkeerkaart of sticker achter de voorruit nodig. Stadswachten controleren het kenteken en zien dan of de parkeerder betaalt met 06-parkeren.

Voor wie?
Voor u gebruik kunt maken van 06parkeren moet u zichzelf eerst aanmelden bij een van de aanbieders. Iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en een lidmaatschap heeft bij één van de aanbieders Park-line, Yellowbrick, SMSParking, ANWB (voor leden), Parkmobile, MKBBrandstof of Myorder kan 06-parkeren. 06-parkeren is voor iedereen interessant en makkelijk, het kan met elk type telefoon en is niet afhankelijk van een telefoonprovider. Of je nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert in Rotterdam. Lees ook de voordelen van 06-parkeren
De lidmaatschappen, de registratie en de betalingen voor 06-parkeren worden door de aanbieders afgehandeld. Met een lidmaatschap kun je ook parkeren in andere steden. Kijk voor het actuele overzicht van deelnemende steden op de internetsites van de aanbieders van 06-parkeren.

Buitenlandse bezoekers
Bij Park-line, Parkmobile en SMSParking kunnen ook buitenlandse kentekens geregistreerd worden. Buitenlandse toeristen kunnen dus ook gebruikmaken van 06-parkeren, maar dan moeten ze zich wel eerst aanmelden bij één van deze drie aanbieders van 06-parkeren.

Ondernemers
Ondernemers kunnen bij de aanbieders van 06-parkeren ook hun bezoek aanmelden. Bij Parkline en Parkmobile kan je door meer kentekens op te voeren in je account bezoek via je persoonlijke pagina aan- en afmelden. SMSParking heeft voor bezoek van ondernemers InternetParking, Yellowbrick heeft hiervoor bezoekersparkeren en eventparking.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken